Jobbigaste Graviditeten

2011-04-11 / 14:19:34 /

Hejsan!

Gravid med Lukas i vecka 34. Big Mama!

Hur har ni det? Här är det rätt ok. Jag kan nog inte säga att jag mår bra? Kanske gör det för att jag vill må bra. SKit samma. Jag mår OK vissa timmar och inte så bra resten utav dom. Foglossningen blir värre för var dag som går. Får knappt sova nått om nätterna heller längre. Så fort jag ska vända mig om så hugger det till och spränger i hela underlivet, bäckenet, magen och ljumskarna. Börjar bli riktigt jobbigt faktiskt fast jag bara är i vecka 16. Men får väll vara glad på ett vis. Graviditet nr 1 börja foglossningen i vecka 12.

Min snabba/höga puls, snabba hjärtslag och yrseln blir riktigt skrämmande ibland. Det räcker som jag nämnt innan att jag ska gå upp till vår övervåning. Måste ta varje trappsteg i lugn takt annars rusar allt iväg och det känns som jag ska svimma. Även andnöden kommer och då drabbas man ju automatisk utav panik för att man inte får tilläckligt med luft. Men jag försöker i alla fall att lugna ner mig, stanna upp och andas lugnt. Såklart det hjälper. Men när man drabbas utav den paniken så är det inte så lätt att tänka att man måste lugna sig. Man hetsar upp sig själv och allt blir 10 gånger värre! Huvudvärken sitter i ännu, men är bättre vissa dagar. Vilket jag är väldigt glad för.

Detta sätter såklart stopp för så enormt mycket i min vardag. Men jag tycker att jag har börjat lära mig att ta det lugnt. Sedan är jag förståss en stoppkloss för mitt sällskap när vi är ute och promenerar. Men dom får helt enkelt gå i för väg om dom vill pinna på. Jag får gå sakta i min takt och försöka att tänka på att andas och ta det lugnt. Inte stressa upp mig! Det måste jag även pga foglossningen och jag får riktigt ont i magen när jag gått för mycket eller gjort för mycket på en dag.

Denna graviditet är absolut den jobbigaste jag någonsin gått igenom. Och ja, det törs jag säga redan nu. För såhär kasst har jag inte mått med nån av de andra två. Ni som är mammor, vilken var dig jobbigaste graviditet? Eller har du haft tur och haft underbar(a) graviditet(er)? Tell me! Nu har jag gnällt klart! ;)

SJÄLVKLART ÄR DET VÄRT ALL MÖDA. MAN FÅR JU NÅGOT ALLDELES OBESKRIVLIGT UNDERBART FÖR ALLTING.

Kommentarer
Postat av: Ida - Gravid & Mamma till Vilda ღ

Men tack, det tycker verkligen jag också :)

2011-04-11 @ 16:01:15
URL: http://elfvin.blogg.se/
Postat av: Frida - Mamma till Elsa

Jag hade en lätt graviditet. Lite foglossning på slutet.Kram

2011-04-11 @ 16:42:57
URL: http://allgren.blogg.se/
Postat av: Malin

När man får panik blir ju andnöden ännu värre och man får mer hjärtklappning.. Det är inte lätt att lugna ner sig, det vet jag, men du får försöka.. Hoppas det blir bättre, eller åtminstone inte sämre! Kram

2011-04-11 @ 17:19:41
URL: http://citronsocker.blogg.se/
Postat av: Zandra - Mamma till Thindra 9 månader

Ja, jag hade ju en toppen graviditet. Hade jag inte känt sparkarna så hade jag aldrig trott att jag var gravid! ;) (Fast jag var ju big mama jag med ;) Haha!

2011-04-11 @ 18:14:44
URL: http://mammaijuni.blogg.se/
Postat av: Rumptott

hehe du behöver INTE be om ursäkt gumman de e lungt.. jag vet vad du går igenom då jag hade en graviditet från helvetet =Pmen så har jag ju bara haft en oxå haha så har ju inget att jämföra med..men om jag ska jämföra mig med alla andra som jag har pratat med så va min ett helvete =Plåter riktigt jobbigt de där med yrsel osv tur du vet vad du ska göra iaf =P

en annan hade ju fått panik hehe =)jodå allt e bra här.. =) har ju komme igång o träna på gymmet igen nu o vare ute i de fina vädret idag.. 20 grader varmt i solen o 17 i skuggan ^^ värsta sommaren.. har vare ute mest hela dagen =)kram <3

2011-04-11 @ 18:36:00
URL: http://rumptott.blogg.se/
Postat av: Sandra, Colins mamma

Mysigt med bebismage½

2011-04-11 @ 21:03:09
URL: http://sandrahupdate.blogg.se/
Postat av: Carin - Gravid vecka 28

Jobbigt!! hoppas det blir bättre.För min del är det bra, förutom ont i bakre fogarna när jag ligger på rygg.Kram

2011-04-11 @ 23:03:05
URL: http://nursen.blogg.se/
Postat av: Evah

Åh vilken fin mage :) Lycka till!

2011-04-11 @ 23:15:24
URL: http://Evaaaahs.se
Postat av: Emma

Så lite :) Hur mår du då?

2011-04-12 @ 10:08:36
URL: http://familjenperssonss.blogg.se/
Postat av: Pernilla

Usch då inte kul hos dig heller hör jag. Känner verkligen igen mig men tydligen är alla mina symtom heeeelt normala enligt BM så jag får försöka stå ut haha! Men har också det sjukt jobbigt med sömnen vilket gör det mesta sämre. Vi får hålla tummarna för att det blir bättre och kämpa på!

2011-04-12 @ 10:21:12
URL: http://reasonstobebeautiful.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din Mäjl: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din kommentar till mig:

Trackback